Články

Z naší činnosti

4. Soutěž v chytání ryb

21. května v 14:46 - Spolek Vrčeň pořádal 13. 5. 2017 jarní kolo rybářských závodů na Opatském rybníku. Závodů se zúčastnilo 37 soutěžících. Vítězem v kategorii dospělých se stal Miroslav Nauš s vylovenými 10,42 metry ryb, kategorii dětí vyhrál Jakub Stemon s ulovenými 5,43 metry ryb.

Sáňkiáda 2017

24. ledna v 18:35 - V neděli 22. ledna odpoledne pořádal Spolek Vrčeň na Farním vrchu první ročník Sáňkiády. Akce se velmi zdařila. Sešla se téměř stovka malých i velkých sáňkařů, bobystů  a "pytláků". Pro zpestření bylo připraveno několik soutěžních disciplín: slalom, hromadný start v různých věkových kategoriích nebo nejoriginálnější sjezd.

Zakončení sezóny 2015

18. listopadu v 19:33 - Poslední říjnovou sobotu jsme se sešli u Opatského rybníka, abychom oficiálně zakončili rybářskou sezónu. Panovalo krásné jasné počasí a větrno bylo spíše na drakiádu. Ryby moc nebraly, ale to vůbec nevadilo.

Drakiáda 2015

26. října v 10:37 - V sobotu 17. října se na farním vrchu ve Vrčeni konala již 4. Drakiáda. Ve 14 hodin sice moc vítr nefoukal, ale i přes tento nedostatek se většina příchozích draků  vznesla k obloze.

1. Soutěž v chytání ryb

7. října v 20:55 - V sobotu dne 27. září se na Opatském rybníku ve Vrčeni konala historicky první Soutěž v chytání ryb pro veřejnost. Již před sedmou hodinou ranní začali přicházet první soutěžící. Nakonec jich bylo 14 dospělých a 15 dětí do 15 let.

Traktoriáda 2015

17. září v 12:37 - Na sklonku letošních prázdnin, v sobotu 29. srpna, se na vrčeňskou náves sjelo kolem deseti traktorů, aut a různých jiných samohybů, aby tak mohla být jednu hodinu po poledni odstartována již tradiční Traktoriáda.

Zakončení sezóny 2014

4. listopadu v 13:23 - V sobotu 18. října jsme se sešli u rybníka, abychom oficiálně zakončili letošní rybářskou sezónu. Hlavní náplní byla soutěž v chytání ryb stylem "chyť a pusť". Sčítaly se délky jednotlivých úlovků devíti soutěžících.

Nasazení kaprů 2014

12. října v 08:46 - V pátek 18. října jsme nasadili do rybníka nové obyvatele - malé kapříky, tentokrát samé lysáče. Doufáme, že se jim u nás bude líbit :) Při vypuštění asistovali i někteří členové našeho spolku.

Drakiáda 2014

12. října v 08:25 - V neděli 5. října se sešlo kolem 80 drakopouštěčů na farním vrchu. Po dopoledním bezvětří začalo přeci jen po 14 hodině trošku foukat, takže do vzduchu se tak mohlo vznést na 25 draků jak zakoupených tak domácí výroby.

Den řemesel 2014

1. října v 20:20 - V neděli po Traktoriádě se ve Vrčeni konal Den řemesel. Spolek Vrčeň se účastnil převoznictvím přes rybník. Dopoledne sice lilo jako z konve, ale po poledni se počasí umoudřilo a návštěvníci pomalu obešli všechna stanoviště.

Traktoriáda 2014

1. října v 20:11 - Poslední srpnovou sobotu se konala vrčeňská Traktoriáda. Na návsi se po jedné hodině odpolední sjelo přes deset roztodivných vozidel, ne jen traktorů. Do cíle trasy, na staré lesní hřiště, dorazili všichni účastníci.

Soutěž v chytání okounů 2014

6. května v 13:19 - Na prvního máje jsme se sešli u Opatského rybníka, abychom společně probrali řady okounů, kteří se nám v rybníku přemnožili. Každý prý má zaručen úlovek. Nicméně okounům (a nejen jim) se dnes zrovna moc nechce :( Přinesené nádoby tak rozhodně nejsou přeplněné.

Zahájení sezóny na rybníku 2014

10. dubna v 10:19 - Sobotní odpoledne 5. dubna jsme se sešli u Opatského rybníku, abychom oficiálně zahájili letošní a pro nás první rybářskou sezonu. Členům byla předána povolenka a někteří nevydrželi pokušení a hned nahodili.

Masopustní vrčeňský rej 2013

18. února v 12:18 - V sobotu 9. února prošel Vrčení každoroční Masopustní průvod. Průvodu se účastnilo více než 30 masek. K vidění zde byli např. úžasná včelka Mája s Vilíkem, sultán, uklízečka, kovbojové, skupinka krásných bludiček (to je něco jako víly, ale spíše strašidelnější :)), lázeňský milovník, Mexičani, malí skřítci, červená Karkulka, arabské...

Novoroční výšlap na Štědrý 2013

1. ledna v 12:12 - V úterý 1. ledna se sešlo na třicet poutníků a deset čtyřnohých kamarádů před Hostincem Na Faře, aby se vydali na vrch Štědrý. Celá skupina za příznivé povětrnostní situace dosáhla společně vrcholu po druhé hodině odpolední.

Drakiáda na Farním vrchu 2012

13. listopadu v 10:43 - Občanské sdružení Vrčeň pořádalo v sobotu 10. listopadu na Farním vrchu drakiádu. Akce se zúčastnilo cca 40 malých i větších "letců" z Vrčeně a blízkého okolí a 28 draků. Počasí nám letos přálo a doufáme, že i příští ročník bude alespoň takto úspěšný.

Jede traktor...

7. září v 10:28 - Jednu zářijovou sobotu se na vrčeňské návsi odbitím třinácté hodiny objevila zničehonic různá vozidla, která na silnici běžně nepotkáte; alespoň ne najednou. Neoficiálně se mluví o traktoriádě, ale vězte, že mezi vozidly jste mohli zahlédnout krom traktorů (jak původem, tak přestavbou) např. zahradní frézy, dva nákladní automobily a také různá vozidla blíže neidentifikovatelná...

Rybník

10. června v 09:31 - Při pohledu na hladinu vrčeňského rybníka, která je zcela zakrytá silnou vrstvou okřehku (viz zde...) se nemohu ubránit otázce: K čemu bylo dobré odbahnění rybníka za více než 5 miliónů korun, když se v něm stejně nedá koupat? Žádné uspokojivé vysvětlení mě bohužel nenapadá.