Články

23. září 2017

Traktoriáda

26. srpna 2017

V sobotu 26. srpna jsme pořádali tradiční Traktoriádu, jako zakončení letních prázdnin. Traktory nejrůznějších typů a další mnohdy kuriózní vozidla, která se normálně na silnici neobjevují, vyjely popoledni z návsi. Pokračovaly na Tojice, pak po nové cestě do Štědrého a zpět přes okraj Vrčeně na bývalé sokolské hřiště. Tady se končí, opečou se buřty, zahraje fotbálek a při pivu se baví do noci. Pár odvážlivců i přespalo, ať již ve stanech nebo pod širákem.

Zpestřením letos bylo osazení keramického svatého obrázku z dílny Jitky Kahounové.

4. Soutěž v chytání ryb

13. května 2017

Spolek Vrčeň pořádal 13. 5. 2017 jarní kolo rybářských závodů na Opatském rybníku. Závodů se zúčastnilo 37 soutěžících. Vítězem v kategorii dospělých se stal Miroslav Nauš s vylovenými 10,42 metry ryb, kategorii dětí vyhrál Jakub Stemon s ulovenými 5,43 metry ryb. Největším úlovkem byl kapr 66 cm, kterého zdolal vrčeňský občan Petr Novotný. Podzimní kolo rybářských závodů proběhne pravděpodobně koncem září 2017.

Zahájení sezóny na rybníku

Květen 2017

Nasazení ryb

Duben 2017

Sáňkiáda

22. leden 2017

V neděli 22. ledna odpoledne pořádal Spolek Vrčeň na Farním vrchu první ročník Sáňkiády. Akce se velmi zdařila. Sešla se téměř stovka malých i velkých sáňkařů, bobystů  a "pytláků". Pro zpestření bylo připraveno několik soutěžních disciplín: slalom, hromadný start v různých věkových kategoriích nebo nejoriginálnější sjezd. Pro vyvezení sjezdového nářadí i posádky bylo možno využít koňského potahu. Pod kopcem se mohli sportovci ohřát u ohně a občerstvit se malou svačinkou v podobě buřtů. Na závěr dostali malí sjezdaři drobné odměny.

Další dění v letech minulých najdete ZDE